lördag 5 mars 2011

Baradari Palace


Nu har våra vänner Circusdirektören & Galoschgubben säkerligen landat på Sri Lanka med 20 kg datorer och några kg handbagage. Datorerna har de släpat med för att skänka till en skola. Bra jobbat! Hos oss på ön blåser det storm, plastpulkor och snöskyfflar flyger omkring. Isen har fortfarande sitt grepp, ser just nu ett par som går på isen mellan Lidingö och Djursholm. Längtar till vår Indienresa som sker inom kort. Först till Patiala, (Punjab) där jag härstammar ifrån, sen ner till Kerala, den sydligaste delen av detta enorma rike. Inte helt lätt med turerna kring att boka hotellet i Patiala, det mejlas, faxas fram och tillbaka. Men hotellet, ett gammalt palats, känns bra. Baradari Palace heter det. En gång känt för sina excentriska ägare. Den berömda Patiala-pegen kommer härifrån. Skål!

1 kommentar:

  1. Underbart! Härligt att du börjar blogga igen. Jag sitter på en terass i tropiskt kolmörker och ett gammalt tåg rasslade precis förbi på tjugo meters avstånd. Känns som om det gick rakt igenom trädgården, men egentligen är det på beachen. En kvarleva från kolonialtiden då engelsmännen började med att bygga järnvägen på vackraste platsen, sen kom villorna - i andra hand - på andra plats kan man säga.

    Är otroligt tacksam för datorerna som skall till ett barnhem för de skolmogna barnens studier. Ni har en garanterad plats i katolsk himmel kan jag lova er.

    Saknar er!

    SvaraRadera